SEYYAH BİZİM İLLER BAŞLIYOR

26.03.2014

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğümüzün 2014 yılı faaliyetlerinden olan ve İlimizde 1 Nisan – 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Seyyah-Bizim İller” projesinde ilk geziler ADIYAMAN ve ŞANLIURFA illerine düzenlenecek. İlimizden gezilerde 1000 gencimiz ücretsiz yararlanabilecekler.

Geziler hakkında

Projede, özellikle kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan dezavantajlı gençlere öncelik verilecek. Hafta sonları düzenlenecek olan gezi programlarında 40'ar kişilik olmak üzere cumartesi ve pazar günleri toplam 1000 genç çeşitli yerleri gezme imkânı bulacak.

Ücret talep edilmiyor

Proje ile 14-18 ve 19-26 yaş gurubundaki gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin başka bir kente, ilçeye ya da bu nitelikteki yakın bir şehre seyahat etmeleri sağlanacak. 19-26 yaş grubundaki gençler için gündüz saatleri dışında da yolculuk yapmaları için daha uzak şehirlere günü birlik seyahatler düzenlenebilecek. Bu çerçevede bu yaş grubundaki gençler için ayrı programlar hazırlanacak. Gezi ve faaliyetlerde gençlerden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecek.

Kayıtlar devam ediyor.

"SEYYAH-Bizim İller" adlı hareketlilik projesine katılmak isteyen gençlerin AĞRI Gençlik Merkezine bizzat gidilerek ya da ad-soyad, TC numarası, cep numarası, veli ismi, veli cep numarasını Gençlik Merkezi'nin 0472 215 03 75 numaralı telefona bildirilmesi gerekiyor.