TFF Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 1. Grup'ta, Ağrı 1970 Spor, Erçiş Gençlik Belediye Spor'u 2-0 yendi. Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'nda Ağrı 1970 Spor ile Erçiş Gençlik Belediye Spor mücadelesi öncesinde dün vefat eden Naim Süleymanoğlu da unutulmadı.

Yüzyılın sporcusu olarak nitelendirilen olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu eski milli halterci Süleymanoğlu'nun vefatı nedeniyle karşılaşma öncesinde saygı duruşu ve gerçekleştirildi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 25. dakikada Selman Yıldız'ın attığı golle Ağrı 1970 Spor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle yedek kulübesindeki futbolcular da sahaya girerek kavga etmeye başladı. Araya giren güvenlik güçleri, kavganın daha da büyümesini önledi.

İkinci yarıda etkili oynayan Ağrı 1970 Spor, 74'üncü Dakika da Hicabi Demir'in golü ile karşılaşmayı 2-0 tamamladı.

Ağrı 1970 Teknik Direktörü Mustafa Kalafatoğlu, karşılaşma sonunda yaptığı açıklamada, çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyerek, "Bundan sonra oynayacağımız 2 maç çok önem kazandı. Bunları da kazanarak ilk yarıyı büyük bir avantaj ile kapamak istiyoruz. Burada 7-8 bin taraftara oynuyoruz. Bu insanlara gerçekten profesyonel ligi hak ediyorlar. Lütfen herkes elini taşın altına koysun. Ağrı halkına özledikleri şampiyonluğu verelim." diye konuştu.

Öte yandan, Ağrı 1970 Spor Kulüp Başkanı Mehmet Yıldırım geleneksel hale getirdiği, saha kenarında maçı izleyen bedensel engelli Eyüp Alpaslan'a, forma ve atkı hediye ederek yakından ilgilendi.

Başkan Yıldırım'ın bu hareketi taraftarlar tarafından büyük alkış aldı. Galibiyet sonrası Ağrı 1970 Spor taraftarları uzun araç konvoyu ile şehir turu attı.