2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'nda ilk mücadelesine kayaklı koşu erkekler klasik sprint kategorisinde çıkan Hamza Dursun, bugün yarışacağı kayaklı koşu 15 kilometre serbest müsabakası öncesi ailesiyle bir araya gelerek moral buldu.

PyeongChang'da kurulan P&G Aile Evi'nde AA'nın sorularını yanıtlayan Hamza Dursun, ilk kez yarıştığı olimpiyat oyunlarında ailesinin yanında olmasının kendisine büyük güç verdiğini söyleyerek, "Ağrı'da kayaklı koşuya başladığımda hayalim ülkemi olimpiyatlarda temsil etmekti. Bu hayalimi federasyonumun bana verdiği destek, ailemin bana inanması ve annemin her zaman yanımda olması sayesinde gerçekleştirdim." açıklamasında bulundu.

İlk defa dünyanın en iyi sporcularıyla yarışabilme fırsatı bulduğunu aktaran milli sporcu, "Dünyanın en büyük organizasyonunda bayrağımızı dalgalandırmak nasip oldu. Çok güzel bir duygu. 4 yıldan beri sadece olimpiyat için çalışıyoruz. Bu hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için Allah'a şükrediyoruz. Büyük organizasyonlara katılmak bize çok büyük tecrübe kazandırıyor. Buraya gelirken zor yollardan geçtik ve emeğimizin karşılığını olimpiyatlara katılarak aldık. Burada olmak çok gurur verici ve insanı mutlu eden bir durum." şeklinde görüş belirtti.

Annesinin her zaman yanında olduğunu vurgulayan Hamza, "En büyük destek ve gurur kaynağım annem. Her zaman yanımdaydı. Ne zaman pes etsem beni motive etti. Birçok malzememi o hazırlıyor. Bu benim için çok güzel bir duygu. Spora yönelmem için elinden gelen her şeyi yaptı." yorumunu yaptı.

Ailesinin 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları için ilk kez yurt dışına çıktığını belirten Hamza Dursun, "Ailem beni izleyebilmek için Ağrı'dan Güney Kore'ye 16 saatlik uçak yolculuğu yaptı. İlk kez katıldığım olimpiyatlarda ailem de yanımda olduğu için çok mutluyum. P&G'ye Olimpik Anneler Projesi ile bana ve anneme destek olduğu için teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Oğlum Hamza ile gurur duyuyorum"

Hamza Dursun'un annesi Asiye Dursun, yarın gerçekleşecek yarış öncesi oğluna moral desteği verdi.

Oğlunun sevdiği dolma, kete, kendi yaptığı tulum peyniri ve en sevdiği tatlı olan helvayı ona destek vermek için Ağrı'dan Güney Kore'ye taşıyan Asiye Dursun, "Olimpik Anneler Projesi ile oğlumu izlemek için çok şükür buraya kadar gelebildim. Oğlum Hamza ile gurur duyuyorum. Tüm anneler çocuklarını spor yapması için desteklesin ve onlara inansın. Evlatlarımızın hepsi çok yetenekli ve değerli." ifadelerini kullandı.

Spora başladığında Hamza adına çok sevindiğini vurgulayan Asiye Dursun, "Hamza küçükken çok yetenekliydi. Her işin üstesinden gelirdi. Bir dönem hastalanarak sporu bırakma noktasına geldiğinde, ona 'Senin yapacağına inanıyorum. Her şeyin üstesinden gelirsin. Şimdiye kadar neyi başaramadın ki bunu da başaramayasın' dedim. Daha sonra yeniden motive olarak spora tekrar başladı." diye konuştu.