Ağrı’da Kulüpler Bölgesel Kros 1 .Kademe Yarışmaları Yapıldı

 

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen U-16 ve U-18, Kulüpler Bölgesel Kros Ligi 1.Kademe (Doğu Anadolu Bölgesi) Yarışmaları Ağrı’da yapıldı.

Türkiye çapında yetenek taraması niteliği de taşıyan Bölgesel Kros Ligi’nin 2018 sezonundaki birinci kademesi Ağrı müsabakaları tamamlandı.

Düzenlenen Yarışmalara Erzurum, Bingöl, Iğdır, Ardahan, Kars ve Ağrı illerinden 85’i erkek sporcu, 30’u kız sporcu olmak üzere toplamda 115 Sporcu katıldı.

Düzenlenen yarışmaları Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran Yakından takip etti. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen Yarışmalarda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Sporculara su ve çay ikramı yapıldı.

Gruplarında toplam puanda ilk üçte yer alan ekipler Türkiye Bölgesel Kros Ligi’nin yapılacak olan finallerine katılma hakkını kazandı.

Müsabakalar sonucunda dereceye giren sporculara Kupa ve Madalyaları Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, Spor Şube Müdürü Cemil Budak, federasyon yetkilileri ve antrenörler tarafından verildi. Ağrı’lı sporcular kazandıkları 8 madalya ve 5 kupa ile yarışlarda en çok madalya ve kupa kazanan il oldu.

Sonuçlar

U-16 Kızlar 1,5 km: 1.Hatice Elsin/ AĞRI- 2.Zeynep Taş/ AĞRI- 3. Ferya Taşçı/ Erzurum

Ağrı Gençlik Spor Kulübü U-16 Kızlar 1,5 km’de takım halinde şampiyon olurken, Erzurum Karayazı Belediye Spor Kulübü ikinci, Bingöl Yükselen Gençlik Spor Kulübü ise üçüncü oldu

U-16 Erkekler 2 km: 1. Mevlüt Kılıç/ Erzurum- 2. Enbiya Yazıcı/ Erzurum-3. Murat Taştan/ Ağrı

U-16 2 km’de Erzurum Büyük Şehir Belediye Gençlik Spor şampiyon oldu. Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü ikinci ve Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

U-18 Kızlar 2 km: 1. Asıl Kızılkaya/ Ağrı- 2. Kader Girgin/ Ağrı-3. Şeydanur Acar /Ağrı

U-18 Kızlar 2 km’de Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü şampiyon olan takım oldu.

U-18 Erkekler 3km:1 .M.Vefa Aydemir/ Ağrı- 2. Ramazan Yorulmaz/ Ağrı-3. M.Can Çatal/ Erzurum

U-18 Erkekler3 km’de; Ağrı İl Özel İdaresi Spor Kulübü şampiyon olurken, Ağrı Gençlik ve Spor Kulübü ikinci ve Kars Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.