Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ömer Faruk Şiran’ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İl Müdürümüz Şiran’ın mesajı;

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırması açısından anlamlı bir tarihtir. Engelli bireylere yönelik yapılan bu çalışmalar, sadece engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun her kesiminden bireyleri yakından ilgilendirmektedir. Dolayısıyla toplumdaki her bireyin engellilere yönelik farkındalığını arttırmak büyük önem arz etmektedir.

Engelli olmak sosyal hayatı engelleyen bir kusur değil, desteklenmesi gereken bir durum olarak kabul edilmelidir. Bu nedenle her fırsatta onları kucaklayarak eşit ve değerli vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz. Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engeli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Kendilerine güvenildiği ve fırsat verildiği takdirde herkes kadar başarılı olabileceklerini kanıtlamışlardır. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli vatandaşlarımızı amaçlarına ulaşmak üzere daha çok çalışmaya, hayata bağlılıkları ve azimleriyle herkese örnek olmaya çağırıyor, bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağına inanıyor, engelli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza en kalbi sevgilerimi iletiyorum.