- Milli sporcu Bulgay: "Hiçbir birey engelli değildir bir insanın özgüveni varsa aşılmayacak engel yoktur. Benim başarım da engelli kardeşlerime bir moral olur ve onların da spora kendilerini vermelerini tavsiye ediyorum"

- Antrenör Demir: "Tüm engellileri bekliyoruz, spor alternatif yaşam tarzıdır, en iyi rehabilitedir ve sporu seveceklerine inanıyorum"

Ağrı'da ormanda çalışırken ayağına ağaç devrilmesi sonucu bedensel engelli olan Muhammet Ali Bulgay (32) ve trafik kazası sonucu yürüme yeteneğini kaybeden bedensel ve zihinsel engelli Ömer Çeçen (23), 2014 Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda derece alarak milli takıma seçildiler.

Yaklaşık bir yıl önce ailelerinin ve antrenörleri Çetin Demir'in desteğiyle spora başlayarak engelliler arasındaki yarışmalara katılan Bulgay, Engelliler Vücut Geliştirme dalında Türkiye birincisi olurken, Çeçen ise Türkiye ikincisi olarak milli takıma girmeye hak kazandı.

Bulgay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kazadan dolayı çok büyük tramvaylar atlattığını belirterek, daha sonra Madde bağımlısı olduğunu ve birtakım olayların da başına geldiğini dile getirdi.

Spora, antrenörü Çetin Demir sayesinde başladığını anlatan Bulgay, şöyle konuştu:

"Belli bir süre sonra Çetin hocam ile tanıştım ve spora başlamam konusunda beni ikna etti. Çünkü içime kapanık, uyuşturucu bağımlısı ve spora hevesli biri değildim. Hocamın çabasıyla bugünlere geldim. Zonguldak ve Yalova olmak üzere iki kere Engelliler Vücut Geliştirme dalında Türkiye şampiyonu oldum. Benim için en önemlisi hedefim Avrupa da ve dünyada ülkemi temsil etmek. Hiçbir birey engelli değildir bir insanın özgüveni varsa aşılmayacak engel yoktur. Benim başarım da engelli kardeşlerime bir moral olur ve onlarında spora kendilerini vermelerini tavsiye ediyorum. Hayatlarında çok başarılar elde edeceklerine inanıyorum. Engelliydim, spora başladım başarılar elde ettim daha da başarı elde edeceğime inanıyorum."

Milli sporcu Ömer Çeçen ise geçirdiği trafik kazasından sonra hayattan soğuduğunu ve hiçbir beklentisinin kalmadığını belirterek, "Çetin hocam elimden tutarak spora başladık ve her şeyin imkansız olmayacağını söyledi. Türkiye Vücut Geliştirme-Fitness Şampiyonası'nda ikinci olarak milli takıma seçildim" ifadelerini kullandı.

- "Spor en iyi rehabilitedir"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın engellilere çok büyük destekleri olduğunu vurgulayan antrenör Demir ise "Tüm engellileri bekliyoruz, spor alternatif yaşam tarzıdır, en iyi rehabilitedir ve sporu seveceklerine inanıyorum" dedi.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, Türkiye'de engelli olmadığını bakımsız ve ilgisiz engelli olduğunu ifade etti.

Budak, Bulgay ve Çeçen'in başarılı olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Avrupa'da da başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti.

Engellilere yönelik 10-12 yılda büyük atılımlar yapıldığını belirten Budak, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın katkılarıyla engellilere yönelik faaliyetler arttı. Aracından, spor tesisine kadar birçok çabalar var. Ağrılı kardeşlerime, hemşehrilerime sesleniyorum, engel denildiği zaman ayıbı yoktur. Engelli kardeşlerimize her zaman hizmetkarız ve hizmetkar olmaya da çalışıyoruz. Engelli milli sporcularımız Muhammet ve Ömer kardeşimize desteklerini esirgemeyen Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'a şükranlarımızı arz ediyoruz." (AA)