Ağrı’lı Ömer ÇEÇEN, İspanya'da yapılan Vücut Geliştirme Avrupa Şampiyonası'nda engelli kategorisinde Avrupa 2.si oldu. Ömer Çeçen için Havalimanında görkemli bir karşılama programı düzenlendi. İspanya Avrupa Şampiyonası 13-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapıldı. Avrupa Vücut Geliştirme Federasyonu Faaliyet programı kapsamında yapılan şampiyonaya 62 ülkeden 1500 sporcu katılım sağladı. Ağrı’dan Milli Takım kadrosuna Ömer Çeçen katıldı. Elde edilen başarı Ağrı tarihine geçti.

MİLLİ SPORCUYA ÇOŞKULU KARŞILAMA

Hava yolu ile Ağrı’ya gelen Milli Sporcu Ömer Çeçen, Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak, Sporcunun babası Şerafettin Çeçen ve ailesi, Spor Şube Müdürü Yusuf Öner, Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Antrenörü Çetin Demir, sporcu arkadaşları ve davul zurna eşliğinde halk oyunları gösterisiyle karşılandı. Uçaktan inen Ömer Çeçen İl Müdürü Budak tarafından Çiçek ile karşılandı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi halk oyunları ekibi tarafından davul zurna eşliğinde karşılanan sporcu, elde ettiği başarıyı ailesi ve arkadaşları ile kucaklaşarak paylaştı. Sporcuların büyük sevgi gösterileri ile karşılanan başarılı sporcu bir süre davul zurna eşliğinde arkadaşları ile birlikte halay çekerek elde ettikleri başarıyı kutladılar. 

AĞRIYA DERECE GETİRDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

AĞRI adına milli takımda ter döktüğünü ifade eden Avrupa ikincisi Ömer Çeçen, Ağrıya bu dereceyi getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Çeçen, “Verimli bir şekilde çalıştık. Hocalarım, ailem, il müdürlüğümüz, sporcu arkadaşlarım hepsi çok destek oldular. Avrupa ikincisi derecesi aldım. Bu dereceyi Ağrıya ve ülkeme getirdiğim için çok mutluyum.

İL MÜDÜRÜ BUDAK ; ‘AĞRI İÇİN GÜZEL BİR GÜN YAŞIYORUZ’

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak başarılı sporcuyu tebrik ederek, “Bugün Ağrı’da çok güzel bir gün yaşıyoruz. Çok sevinçliyiz. Ferdi spor branş dalında vücut geliştirmede Ağrlı sporcumuz iyi bir derece elde etti. Bu başarıda en büyük emek Antrenörümüz Çetin Demir ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün başarısıdır. Sporcumuzu ve antrenörünü tebrik ediyorum. Ömer ÇEÇEN kardeşimizin de anlından öpüyorum. Böyle bir dereceyi Ülkemize ve Ağrıya kazandırdığı için kendisini tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İl Müdürü Budak elde edilen başarıdan dolayı sporcu Ömer Çeçen’e 1 adet cumhuriyet altını hediye etti.