Bulgaristan'ın Smolen kentinde 27 Haziran 2015’te yapılan WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında, Yıldız Kız Milli Takımında yer alan Ağrı’lı Gülsüm Tunç 19.27 derece ile ikinci,  Erkeklerde Ağrı’lı sporcu Nurkan Dağtekin 25.19 derece ile ikinci oldu. Dünya Dağ Koşusu Kupasında Yıldız Kız Milli Takımımız Dünya Şampiyonu olurken Yıldız Erkek Takımımız ise dünya ikincisi oldu.

Bakan Çağatay Kılıç’tan Tebrik


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç WMRA Dünya Dağ Koşusu Kupasında mücadele eden ve birinciliğe uzanan Yıldız Kız Milli Takımı ve ikinciliği elde eden Yıldız Erkek Milli Takımı için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

“Dünya Dağ Koşusu Kupasındaki mücadelede şampiyonluğa uzanan yıldız kızlarımızı ve aynı mücadeleyi ikincilikle tamamlayan yıldız erkeklerimizi tebrik ediyorum. Genç kardeşlerimin kazandıkları bu ve bunun gibi önemli başarılar sayesinde gelecek nesilleri de sağlam ve başarılı bir Türk Sporu bekliyor olacak. Hem şampiyon kızlarımızı hem de ikinciliği kazanan erkeklerimizi başarılarından dolayı yeniden tebrik ederim.”