Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselme maçında Patnosgücüspor, Ağrı Gençlerbirliği'ni 4-3 mağlup etti. Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın 90 dakikası golsüz beraberlikle sona erdi.Uzatmalar, iki takımın birer golüyle beraberlikle sonuçlandı.

Penaltı atışlarında Patnosgücüspor, Ağrı Gençlerbirliğini 4-3 yenerek Ağrı'yı 2016-2017 sezonunda BAL'da temsil etme hakkı kazandı.

Patnosgücü Spor’un önümüzdeki sezon BAL Ligi’nde Ağrı’yı temsil edeceğini ifade eden Ağrı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erkan Kösedağ, “Bölgesel Amatör’e yükselme mücadelesinde Ağrı Gençlerbirliği Spor ile Patnosgücü karşı karşıya geldiler. Müsabakanın 90 dakikası ve uzatmaları beraberlik ile sonuçlandı. Seri penaltı vuruşları sonucunda Patnosgücü Spor müsabakayı yenerek önümüzdeki sezon Ağrı’yı Bölgesel Amatör Lig’de temsil etmeye hak kazandı” diye konuştu.

Karşılaşmayı Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Vali Yardımcısı Sedat İnci, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aziz Sinan Alp, Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, AK Parti İl Başkanı Kemal Atmaca, İl Hakem Kurulu Başkanı Bülent Yüzak, İl Hakem Kurulu hakem atama sorumlusu Erdinç Güneş ile İl Hakem Kurulu üyeleri ile kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kulüp yöneticileri ve çok sayıda taraftar izledi.