Ağrı’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

 

Ağrı’da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkulu bir şekilde kutlandı. Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen programda Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular ve vatandaşların katıldığı törende önce saygı duruşu yapıldı ardından İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak Atatürk Anıtına çelenk sunmasından sonra tören tamamlandı. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Müdür V. Budak; “Sevgili gençler, Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü siz gençlerimize armağan etmiştir. Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum dedi. Törenden sonra dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri ile “Gençlik Yürüyüşü” yapıldı. Ayrıca İl Müdür V. Budak kutlamalara gelen engelli sporcuya eşofman takımı hediye etti.

 

VALİ VEKİLİ SOĞUKPINAR MİLLİ SPORCULARI KABUL ETTİ

Ağrı Vali Vekili Mehmet Soğukpınar 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor  Bayramı münasebetiyle milli sporcuları makamında kabul etti. Kendisine sunulan Türk Bayrağı’nı öperek teslim alan Vali vekili Soğukpınar, Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonlarında çeşitli dallarda dereceye girmiş milli sporcuların bayramını kutladı. Sporcularla sohbet eden Soğukpınar, sporcuların elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etti.