Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen Büyükler ve Gençler Ferdi (Bay-Bayan) Kick Boks Türkiye Şampiyonası sona erdi. 13 Mayıs tarihinde Samsun İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda 60 ilden 3 bin sporcunun katılımı ile gerçekleşen maçlar sonrasında büyüklerde 54 sporcu Türkiye’de yapılacak Avrupa Şampiyonası’na, gençlerde ise 38 sporcu İrlanda’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı.

Ağrı’lı sporcular Mehmet Aktaş büyüklerde 51 kiloda Türkiye ikincisi, Serhat Akçay ise yine büyükler kategorisinde 54 kiloda Türkiye üçüncüsü oldu.

İL MÜDÜRÜ ALP SPORCULARI TEBRİK ETTİ

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, sporcular Mehmet Aktaş, Serhat Akçay ve antrenörleri Hüseyin Oflaz’ı makamında ağırlayarak başarılarından dolayı tebrik etti. Samsun’da yapılan Kick Boks Türkiye Şampiyonası’ndan iki madalya ile Ağrı’ya dönen sporcuları ve antrenörleri kutlayan İl Müdürü Aziz Sinan Alp, kick boks gibi katılımı oldukça yoğun olan bir spor dalında ikincilik ve üçüncülük madalyası kazanılmasının önemli olduğunu belirterek, başarıların devam edeceğine inandığını söyledi. İnanıyorum ki, bundan sonra kick boksta uluslararası arenada da çok başarılı sonuçlar alacağız dedi.