Ağrı’da“15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası”  Programları Başladı

 

Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce “15 Temmuz Şehitleri Anma Haftası” Programları kapsamında spor etkinlikleri düzenleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı 2017 faaliyet programında yer alan "15 Temmuz Şehitler Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri" Ağrı’da başladı.

Spor etkinlikleri düzenlenerek vatan savunması, istiklal ve istikbal uğruna canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizin anılması ve Millî birlik, beraberlik, vatan ve bayrak sevgisi, demokrasi, yurt bilinci konularında farkındalık oluşturulması sebebi ile 15 Temmuz Haftası Anma Programı Spor Etkinlikleri Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile düzenlenecektir.

15 Temmuz Şehitleri Anma Programları kapsamında Ağrı’da; Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Jimnastik, Futbol, Güreş, Halter, Kayak, Kick Boks, Satranç, Masa Tenisi, Tenis, Voleybol ve Yüzme olmak üzere 16 farklı branşta turnuvalar düzenleniyor.

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V.Cemil Budak, tesislerde gerçekleşen sportif turnuvaları ziyaret ederek sporculara ve antrenörlere başarılar diledi.

Budak burada yapmış olduğu açıklamada; 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen asker üniforması giymiş terör örgütleri harekete geçmiş, bu aziz ve fedakar millete silahlarını doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı.

Ancak, milletimiz bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak alçak saldırıyı bertaraf ederek kahramanlık dersi verdi.

Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizi gönülden yad edeceğiz. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve Gazilerimizi minnetle anıyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun”.

Budak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Aziz Şehitlerimiz anısına 16 farklı branşta turnuvalar düzenliyoruz. Tüm halkımızı müsabakalarımıza davet ediyoruz dedi.