Ağrı’da Sportif Yetenek Taraması Başladı

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Ağrı’da başladı.

‘Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’nin startı Ağrı’da verildi.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Ağrı’da başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fırat Kaya 2500 kişilik Merkez Spor Salonunda başlayan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesini yerinde inceledi.

2 Mayıs- 2 Haziran 2018  tarihleri arasında devam edecek olan proje İl ve ilçeler dahil, okullarda eğitim alan 3. sınıf öğrencilerinden yaklaşık 12 bin kişi yetenek taramasına alınacak.

Spor salonunda kurulan parkurda elektronik cihazlar ile alanında uzman beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler tarafından ölçümler yapılıp, ölçüm sonuçları bilim kurulu tarafından değerlendirilmeye alınacak.

Değerlendirme sonucunda yetenekli öğrencilere temel spor eğitimleri verilerek, branşlara yönlendirilerek ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.