Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi” kapsamında ülke futbolunun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Ali Gültekin, Hakan Ünsal, Ogün Temizkanoğlu ve Semih Yuvakuran  gibi isimler, 30-31 Ekim (Perşembe- Cuma)  2014 tarihlerinde Ağrı’lı  gençlerle bir araya gelecekler. Gençlerin ideallerini gerçekleştirme yolunda yeni bir vizyon oluşturması ve fırsat eşitliği sağlanarak bölgeler arası gelişmişlik farkı algısının azaltılması gibi hedeflerin yanı sıra spora özendirilmesi gibi amaçlarda taşıyan projenin ilk ayağı ağustos ve kasım ayları arasında gerçekleşti. İlk etapta 13 şehrin gezildiği projede, 2015 yılının Mart-Mayıs aylarında 15 şehirle devam ettirilmesi hedefleniyor. "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor Projesi” kapsamında 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde Ağrı’ya gelecek olan sporcular, Bakanlığın Doğu ve Güneydoğu'da bulunan Gençlik Merkezlerindeki ve KYK yurtlarındaki gençlerle bir araya gelecek. Paneller, soru-cevap bölümleri ve sohbet gibi farklı etkinliklerin olduğu projede, ünlü sporcular ile Ağrı’lı gençler arasında Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumunda maçlar düzenlenecek. Ayrıca, gençlik merkezlerinde etkinliğin yapıldığı ilin yöresel ve kültürel özelliklerine göre farklı programlar da düzenlenecek.

 

30 EKİM PERŞEMBE AĞRI PROGRAMI

SAAT: 12:30                     Ağrı Grand Cenas Otel’de Gençlik Merkezi üyeleri, amatör sporcular, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel basın ve haber ajansı mensuplarının da katılacağı panel/söyleyişi ve öğle yemeği.

SAAT 14:30                       Valilik ziyareti ve Ağrı şehir turu.( Yaya olarak ana caddede yerel halk sohbet ve selamlaşma)

SAAT: 16:00                     Ünlü sporcular ve belirlenecek gençler arasında ( Amatör kulüp sporcuları, gençlik merkezi üyeleri) Vali Lütfü Yiğenoğlu stadyumunda maç organizasyonu.

SAAT:19.00                       Ağrı Grand Cenas Otel’de Vali, Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, İl Başkanı, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları vs. ile Gençlik Merkezi üyesi gençlerin katılacağı akşam yemeği gerçekleştirilecek.

 

31 EKİM CUMA DOĞUBAYAZIT PROGRAMI

SAAT: 10 :30                    Milli Eğitim konferans salonunda Gençlik Merkezi üyeleri amatör sporcular, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel basın ve haber ajanslarının da katılacağı panel/ söyleyişi.

SAAT: 12:30                     Ünlü sporcular ve belirlenecek gençler arasında ( Amatör kulüp sporcuları, gençlik merkezi üyeleri) Dr. Yaşar Eryılmaz ilçe stadında maç organizasyonu.