İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ilk olarak Gün Işığı ve İlk Adım rehabilitasyon merkezinde ki engellileri ziyaret ederek karanfil hediye ettiler. İl Müdür Vekili Cemil Budak, Gençlik Merkezi Müdürü Metin Alıcıaslan, gençlik liderleri, gönüllü liderleri ile birlikte engelli çocuklar ile keyifli anlar geçirdiler.

Engelliler Gününe Özel Futbol Maçı

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından organize edilen”3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında engelliler, 15 Nisan spor salonun özel rehabilitasyon merkezi engellileri futbol maçında karşılaştılar. Müsabaka öncesinde vali yardımcısı Murat Irgatoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekilimiz Cemil Budak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç, Gençlik Merkezi Müdürümüz Metin Alıcıaslan, engelli sporculara karanfil vererek başarılar diledi. Centilmenliğin ön planda olan maçta taraflar 2-2 berabere kaldı. Dostluğun kazanıldığı müsabaka sonrasında her iki takım sporcularına da şampiyonluk kupası takdim edildi. Müsabaka sonunda sporculara ve katılımcılara tatlı, meyve suyu ikramı yapıldı.

Programın ardında açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekilimiz cemil Budak;” Bundan 12 yıl öncesinde maalesef unutulmuş engellilerimiz vardı. Ama şimdiki hükümetimiz tüm engellilerimize kucak açarak onları hayata kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız engellilere yönelik çok güzel projeler sunuyor. 81 ilde engelli spor merkezleri açıyor. Bu çalışmalarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederiz. İlimizde engellilerimize yönelik spor tesislerinde antrenörlerimiz nezaretinde spor yapmalarını sağlıyoruz. Ayrıca Gençlik Merkezimiz yaptığı tüm faaliyetlerde engellilerimizi de katıyor. Engellilerimizi gizlemeyelim, yapılan tüm faaliyetlerde bulunduralım. Bunu bir ayıp olarak görenler, asıl ayıbı kendileri yapıyorlar. İlimizde iki engelli sporcumuzu milli takıma kazandırmanın büyük sevincini de yaşıyoruz. Milli takıma seçilecek çok sayıda yetenekli engelliler olduğunu biliyoruz. Bizde il müdürlüğü olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü anısına bakım merkezleri engellileri arasında futbol maçı düzenledik. Engellilerimiz oynadıkları futbol ile engellilerinde neler yapabileceğini sergilediler. Valimiz Sayın Dr. Mehmet Tekinarslan’ a desteklerinden dolayı teşekkür eder, tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engellileri Günü’nü kutlarım dedi.”

Vali Yardımcısı Murat Irgatoğlu ise yaptığı açıklamada;” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü” önemini anlatmak için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce organize edilen futbol müsabakasını izledik. Çok zevkli bir maç izledik. Böyle faaliyetler yaparak engellilerimizi ön plana çıkarma ve gereken değeri verilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Bunun içinde Ağrı Valiliği olarak elimizden geleni yapacağız. Bu faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği tüm herkese teşekkür eder, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarım. Engellilerimize sahip çıkalım engelleri aşalım dedi.” Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.