AĞRI TARİHİNDE BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

 

Ağrı’lı Bedensel Engelli Sporcu Ömer Çeçen İspanya Avrupa Şampiyonasına katılacak. 2 Nisan 2015 tarihinde Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyonası Milli Takım Avrupa Seçmeleri, Antalya'da gerçekleştirilmişti. Türkiye'yi Avrupa yarışmalarında temsil edebilmek için podyuma çıkan Ömer Çeçen performanslarıyla göz doldurdu. 63 sıklette gerçekleşen yarışmalarda, Ağrı’lı Ömer Çeçen Bedensel Engelli kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak İspanya Avrupa Şampiyonasına gitme hakkı elde etti.  Bu başarı aynı zamanda Ağrı tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçti. İlk defa bir bedensel engelli sporcu, Ağrı’dan Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonasında mücadele edecek.

 

ANTRENÖR ÇETİN DEMİR; ÇOK MUTLUYUM

Sporcusunun Avrupa Şampiyonasına katılacağını duyan Antrenör Çetin Demir, yaptığı açıklamada:” Bu anlamlı gurur hepimizin, Ağrı tarihinde gerçekleşen bir ilke hep beraber şahit olacağız. Sporcum Ömer, bunu hak etti. Çünkü çok azimli çalışmalarına şahit oldum. Sporcumuz İspanya’da hem ilimizi hem de Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inancındayım dedi”.

ÖMER ÇEÇEN; HAYALİM GERÇEK OLDU

Ağrı’yı ve Türkiye’yi İspanya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında temsil etme hakkı kazanan Milli Sporcu Ömer Çeçen;” Öncelikle hayalimin gerçekleştiğini belirtmek isterim.  Buralara kadar gelmemde en büyük pay sahibi hiç kuşkusuz Antrenörüm Çetin Demir hocamdır. Benim elimden tutmasaydı, kim bil belki şimdi köyde çobanlık yapıyor olacaktım. Ya da sokaklarda kötü alışkanlıklar edinecektim.  İnşallah Avrupa Şampiyonasına en iyi şekilde hazırlanırım. İspanya’da hedefim Avrupa Şampiyonu olmaktır. Ayrıca Çalışmalarımızda bize hem maddi hem de manevi desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Cemil Budak’a teşekkür ediyorum dedi. İspanya Avrupa Şampiyonası 13-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında yapılacak.