Ağrı Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Okul Sporları müsabakaları Genç Erkekler ve Genç Kızlar Futbol Müsabakaları ile başladı. Merkez Sentetik Yüzeyli Çim Sahada başlayan Futbol müsabakasına 20 erkek takımı 2 bayan takımı olmak üzere 22 okul takımından 370 sporcu mücadele edecek. Okul sporları açılış müsabakasına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Cemil Budak, Spor Şube Müdürü Yusuf Öner, Beden Eğitimi Öğretmenleri ve sporcular katıldı. Futbol müsabakasının başlama vuruşunu Müdür V. Budak yaptı. Budak yapmış olduğu açıklamada;“Gençlik Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ortak proje ile okullarda ki çocuk ve gençlerimiz sporlar tanışarak kendilerini tanıma imkânını yakalıyor. İlimizde de hayata geçen proje sayesinde birçok çocuğumuz spor yapma imkânı buldu. İl genelinde düzenlenen okul sporlarında okullar 20 farklı branşta mücadele edecek.

Bu branşlarda faaliyetlere yıl geneline yayılarak 2015-2016 eğitim-öğretim yılı süresince çocuklarımızın her daim sporla iç içe olmasını hedefledik. Önce kendi ilinde başarılı olan okullarımız daha sonra diğer illerden gelen takımlarla mücadele edip Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele verecek”dedi.

Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi ile Hamur Çok Programlı Anadolu Lisesi arasında oynana müsabakayı Şemsi Türkmen Anadolu Lisesi rakibini 7-2’lik skor ile geçmeyi başardı