İL MÜDÜRÜ ALP; ”19 MAYIS BAŞLANGIÇTIR, YENİDEN DOĞUŞTUR”
AĞRI/ GHSİM

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan ALP,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'da ilk adımını attıkları kurtuluş mücadelesinin 97. yılını büyük bir gurur ve şükranla kutluyoruz" diyen Alp, "Türk Gençliği, 19 Mayıs 1919'un sıradan bir tarih olmadığının bilincinde olmalıdır; çünkü 19 Mayıs bir milleti tarih sahnesinden silmeye çalışanlara karşı topyekün bir başkaldırıdır. 19 Mayıs başlangıçtır, yeniden doğuştur".

19 Mayıs'ın geçmişi, bugünü ve geleceği birbirine bağlayan en önemli dönüm noktası olduğunu belirten Alp, "Bu emanetin yüklediği yüksek sorumluluğun her zaman bilincinde olacağınıza inancımız tamdır. Şanlı tarihimizden aldığınız güçle, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası size geldiğinde, hiçbir fedakârlıktan kaçınmamalıyız. 

Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının yolunun bizi biz yapan tarihimizi, değerlerimizi özümsemekten; birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik ruhunuzu koruyup güçlendirmekten geçtiğini unutmayın. Atatürk'ün gençlere olan güvenini boşa çıkarmayacağımıza yürekten inanıyor, hepinizin bayramını kutluyorum.

 

Ay yıldızlı bayrağımızın özgürce dalgalandığı bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.