Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce, Küpkıran Kayak Merkezi’nde eğitim alan 100 kayak sporcusuna Ağrı Valiliği tarafından kayak malzemesi yardımı yapıldı.

Küpkıran Kayak Merkezinde kayak malzemesi dağıtım programına Ağrı Valisi Musa Işın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Tesisler Şube Müdürü Cemil Budak, Spor Şube Müdürü Yusuf Öner ve Kayak İl Temsilcisi Erhan Dursun katıldı.

Vali Işın Malzeme dağıtım öncesinde yaptığı konuşmada; Biz çocuklarımıza çok kıymet veriyoruz, Onları çok seviyoruz, Onların çok iyi yetişmesi için gayret gösteriyoruz. Hem iyi eğitim almalarını istiyoruz, hem de yeteneklerini geliştirmeleri için spor dallarında kendilerini yetiştirsinler diye gayret ediyoruz ve bu konuda da çaba sarf ediyoruz. Bu vesile ile özellikle İlimizin kış şartları da uzun bir süre devam ettiği ilimizde, çok daha fazla kar yağdığı için kış sporuna da önem vermemiz gerektiğini düşünüyoruz. Şimdilik buradaki kayak merkeziyle iktifa ediyoruz, Ancak İlimiz daha büyüğüne layıktır. İnşallah daha önce yapılmış kayak merkezimiz olan sonra kaderine terk edilmiş, çürümeye terk edilmiş olan Eleşkirt teki kayak merkezimizi faaliyete geçirmek için çaba sarf ediyoruz. Burayı bitirdiğimiz taktirde çocuklarımız daha geniş bir alanda, daha modern ve çağdaş bir tesise kavuşacaklardır. İnşallah Allah bize bunu nasip edecektir.
Burada 100 çocuğumuzu bu spor alanına teşvik etmek ve kayak merkezinden istifade etmek için 100 çocuğumuza kayak sporu malzemeleri aldık, İnşallah onları şimdi dağıtımını yapacağız. Çocuklarımız hem okullarında eğitimlerini tamamlayacaklar hem de kışın burada hafta sonu vakitlerini burada geçirecekler. Ben emeği gecen herkese teşekkür ediyorum. Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürümüze, ekibine ve kayak merkezi işletmecisi Ali beye de teşekkür ediyorum. Burada kadirşinaslık gösterdiğini fedakârlık yaptığını biliyorum, İnşallah hep beraber İlimiz için daha güzel bir kayak merkezine sahip olmak, hem de çocuklarımızı burada yetiştirmek ve spor alanlarında birincilikleri dereceleri elde etmek için hep beraber gayret gözeteceğiz dedi.


Kayak İl Temsilciliğinin 2016-2017 kayaklı koşu Klasik sitilde yapılan İl birinciliğinde dereceye giren sporculara madalyaları takıldı. Vali Musa Işın Ödül töreninden sonra Kayak sporcularının gösterisini izledikten sonra kayak tesisinden ayrıldı.