Ağrı’da “Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı” gerçekleştirildi
Ağrı’da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı" gerçekleştirildi. Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonunda düzenlenen çalıştaya, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Ağrı Vali Yardımcısı Ahmet Raşit Orhan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, STK temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığında gençlere yönelik yapılan çalışmalara ve düzenlenen çalıştayın önemine dikkat çekerek: "Gençlerin kendi politikalarını belirlemesi kadar kıymetli bir çalışma olacağını düşünmüyorum. Burada da sizlerin bir birinden kıymetli, değerli görüşleri ve katkıları gerçekten çok önemli. Bütün Türkiye'de bunu önemsiyoruz. Gençlerden gelen, gençlerin sesini burada yansıtmaya çalışıyoruz. O yüzden bu günkü çalıştayda katılımlarınızı merakla bekliyoruz ve sizlerden gelen geri dönüşleri de dikkate alacağımızı buradan ifade etmek istiyoruz. Tabi Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak, her alanda adı üzerinde gençlerin bakanlığı. Gençlerin bakanlığı olan Gençlik ve Spor Bakanlığında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. Bu gün Ağrı'da da bizzat yerinde görme fırsatımız oldu. Bakanlığımız özelinde de DEYENAP atölyelerimizle, gençlik merkezlerimizle, ilçelerimizde var olan tesislerimizle aynı şekilde Ağrı'da nasıl bu hizmetleri yürütüyorsak, tüm Türkiye genelinde de şu anda 522 gençlik merkezimiz ki bunların beşte biri DEYENAP atölyeleri dediğimiz içerisinde robotik kodlama, endüstriyel tasarım gibi milli teknoloji hamlesine hizmet eden çalışmaların yürütüldüğü atölyeler buralar. Yine Türkiye genelinde yaklaşık 50 farklı noktada kamp alanlarımızla gençlerimizin kamp yapmasına müsaade ediyoruz. Yurtlarımızda bir milyona yaklaşan kapasitemizle bütün kızlarımız ve erkeklerimizi yurtlarımızda yine aynı şekilde misafir ediyoruz. Yine aynı şekilde 10 binin üzerinde tesislerle son 20 yılda bu anlamda biliyorsunuz ki sessiz bir devrim yapıldı. Birçok ilimizde olimpik havuzlardan yarı olimpik havuzlara, sporcu eğitim merkezlerinden tohum merkezlerine kadar sporla alakalı devrim niteliğinde çalışmalar yapıldı." Dedi.
'Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında gençlere büyük görev düşüyor'
Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi de çalıştayda yaptığı selamlama konuşmasında: " Sevgili Gençler! "Gençlik Politika Belgesini birlikte hazırlıyoruz. Şimdi söz sizde. Hayalleriniz, Fikirleriniz, Enerjiniz hepsi bu politika belgesinde hayat buluyor" mottosuyla düzenlenen Gençlik Politika Belgesi Vizyon Çalıştayı'nda gençler fikirlerini sunarak çalışmalara katkı sağlayacaktır. Bu önemli etkinlik, gençlerin toplumsal yapının her alanında etkin bireyler olarak yer almasını hedefleyen çok yönlü bir platformdur.
Bu kapsamda bilim ve teknoloji, eğitim, sosyal kapsayıcılık, milli ve manevi değerler gibi 11 temel politika alanında yapılacak çalışmalar, gençlerimizin geleceğe emin adımlarla ilerlemeleri için çok değerli bir fırsattır. İçinde bulunduğumuz çağ, gençlerin yalnızca geleceğin liderleri değil, aynı zamanda bugünün de dinamik güçleri olduğunu her geçen gün daha fazla gözler önüne seriyor. Gençler sahip oldukları enerji, yenilikçi düşünce yapıları ve sorumluluk anlayışlarıyla toplumların gelişiminde başrol oynamaktadır. Bu nedenle gençlerimizin fikirlerine değer verilmeli ve onların katkılarıyla daha müreffeh bir yarın inşa edilmelidir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında gençlere büyük görev düşüyor. Bu çalıştay, gençlerimizin bu sorumluluğu daha iyi kavramalarını sağlayacaktır." İfadelerini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından başlayan ve gençlerin fikirlerini ifade etmesi ve Türkiye'nin gençlik politikalarına dair vizyon oluşturulmasının hedeflendiği çalıştayda katılımcılar, gençlerin gelecekteki ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda çözüm önerileri geliştirmek amacıyla istihdam, genç sağlığı, çevre, iklim gibi sosyal hayata dair 11 farklı başlığın ele alınacağı çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Atölyelerde öğrencilere yönelik "Afet Yönetimi ve Dayanıklılık", "Bilim ve Teknoloji", "Çevre ve İklim", "Değerler, Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme", "Gençlik Bilgilendirmesi", "Gençlik ve Sağlığı", "İstihdam ve Girişimcilik", "Katılım ve Sivil Toplum", "Sosyal Kapsayıcılık" ve "Uluslararası Gençlik Çalışmaları" başlıklı sunumlar yapıldı. Çalıştayın sonuç raporu, ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.