15 Temmuz Çok Amaçlı Spor Salonu'ndaki turnuvanın açılış törenine; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mucip GENİŞEL, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Temsilcisi Prof. Dr. Gökhan BAYRAKTAR,SKS Daire Başkanı Fatih Karaoğlan, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak, Voleybol İl Temsilcisi Gökmen Aslankılıç ile akademik, idari personel, öğrenciler ile çok sayıda misafir katıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliği ile 05-09 Şubat 2024 tarihlerinde erkek ve kadınlar kategorilerinde gerçekleştirilecek UNİLİG Voleybol Bölgesel müsabakalarında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesi mücadele edecek.
Müsabakaların açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Ünilig'in gençler için oluşturulmuş sosyal bir proje olduğunu belirtti.
Sporun birleştirici ruhu ile sportif müsabakalarda hem mücadele azmini, hem yarışma heyecanını yaşarken aynı zamanda yeni dostluklar ve yeni arkadaşlıklar ediniyor olmalarıdır.
Çok sayıda spor dalında gerçekleştirilecek olan Türkiye üniversiteler arası faaliyetlerin birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ortamda, herhangi bir olumsuzluk ve sakatlığın yaşanmadığı, her alanda ve dalda tüm üniversite sporcularına hayırlı ve başarılı geçecek bir sezon diliyorum.
Müsabakalarda mücadele edecek tüm takımlara başarılar diliyorum dedi."